Afgelopen week zijn 8 leden van WCT Ouwe Seun op trainingskamp naar Mallorca geweest. Mallorca is een paradijs om in het voorjaar te bezoeken voor wat trainingskilometers. De temperatuur is in maart en april prima en de zon schijnt volop.

Piet, Wiecher, Ritske, Jens, Laus, Albert, Rene en Dennie  verbleven in het pittoreske plaatsje Port de Pollenca, gelegen op het noordelijke deel van Mallorca.  Via Clips Mallorca Cycling was het sporthotel Villaconcha geboekt waar we fraaie Eddy Merckx racefietsen tot onze beschikking hadden.

Op  Mallorca kon het weer voor de seunen niet beter, met temperaturen van rond de 20 graden en volop zon konden we naar hartenlust dagelijks onze kilometers fietsen. Er zijn in deze week verschillende mooie routes  gereden met mooie beklimmingen oa:

Coll de Sóller, geen steile klim, maar wel een hele fraaie. De ontelbare haarspeldbochten maken deze klim tot een prachtige ervaring.

Puig Major, deze berg is het hoogste punt van Mallorca. Op de fiets bereik je een hoogte van 871 meter, 14 kilometer klimmen.

Coll dels Reis vormt de verbinding met het dorpje Sa Calobra. De klim vanuit het dorp is prachtig en over 10 km via 16 haarspeldbochten, waarvan één van 270 graden, overwin je 700 hoogtemeters.

Cap de Formentor, hier vind je een vuurtoren met een prachtig uitzicht en de kliffen lopen er steil af in zee. En alleen de 13 km lange weg hiernaar toe is al een belevenis op zich.

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde fietsweek. Dankzij de prima organisatie van Dennie, de routes van Rene met in totaal ongeveer 700 fiets kilometers, het mediterrane klimaat op Mallorca, het fietsplezier en de onderlinge gezelligheid.