World Cycling Team Ouwe Seun – Harlingen.

In het voorjaar van 2010 besloten 5 gepassioneerde fietsers uit Harlingen en één vreemde eend in de bijt (uit Franeker) een wielerclub op te richten in Harlingen. Sindsdien is dit clubje uitgegroeid tot een begrip in Harlingen en omstreken en trappen de mannen vol enthousiasme vele kilometers weg.

Sinds 13 november 2013 kunnen wij ons een officiële vereniging noemen. Naast de wekelijkse trainingsritjes wordt meegereden met verschillende evenementen in binnen- en buiteland zoals: Elf-merentocht, Elfstedentocht, Limburgs Mooiste, Klimclassic (Belgische Ardennen), fietsweekenden en/of trainingsweken in het buitenland. Veel leden rijden ook wedstrijden (met succes) door het hele land en wij zijn inmiddels een bekend gezicht bij menige wedstrijd.

Bij de fietstrainingen houden wij rekening met de verschillende niveaus van de renners. Er wordt op woensdagavond voornamelijk getraind op industrieterrein de Oostpoort. Bij deze trainingen vormen hartslagzones de basis. Hier kan iedereen naar eigen kunnen en op basis van eigen hartslagzones meetrainen. Tijdens de langere duurtrainingen op zondag houden wij een relatief rustig tempo aan en geldt het motto ‘samen uit samen thuis!’