Na het grote succes van vorig jaar vond afgelopen vrijdag 1 september tijdens de visserijdagen de Wielerronde van Harlingen voor de tweede keer plaats. Doordat de  weersomstandigheden gunstig waren en er veel publiek was beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

Er werd in twee categorieën gestreden: A categorie met 52 renners en B categorie met 15 renners die gezamenlijk starten.

Onder de B renners deden ook een aantal leden van de WCT Ouwe Seun mee waaronder Waling Smedinga, Jildou Pronk, Michelle Poot en de jongste wedstrijdrijder de 15 jarige Jens Nieuwenburg uit Harlingen.

Het parcours was vanaf de Voorstraat, Grote Bredeplaats, Zuiderhaven, Brouwerstraat en Simon Stijlstraat zo de Voorstraat weer op.

Tijdens het inrijden voorafgaande aan de  aan de wedstrijd fietsten ook de jeugdleden van WCT Ouwe Seun mee waaronder Stian Koornstra, Bjorn Sietzema, Jens van der Meulen en Wietze Borst.

Om zeven uur ging de wedstrijd van start en werd er meteen al met hoge snelheden over de klinkers gereden.

Halverwege de wedstrijd (er werd een uur en vijf rondes gereden) viel  het peloton even stil. Er was een kleine valpartij op de hoek Zuiderhaven/Brouwerstraat geweest waarin helaas ook onze stadsgenoot Jens Nieuwenburg bij betrokken was.

Al snel werd de wedstrijd hervat en konden de renners verder. Na een mooie wedstrijd ging de winst in de A-categorie naar Jobbe Krijnsen uit Bolsward. In de B-categorie wist Willem Vlugt de eerste prijs te pakken.

De leden van WCT Ouwe Seun die uitreden zijn: Jens Nieuwenburg 7e plaats en Waling Smedinga 11e plaats.

Wederom een groot succes wat zeker voor herhaling vatbaar is.

De wielerronde is georganiseerd door de Harlinger wielervereninging WCT Ouwe Seun, comité visserijdagen en WV Snits.