Vrijdagavond werd tijdens de Visserijdagen Harlingen weer onze eigen wielerronde samen met WV Snits georganiseerd.

Met ongeveer 40 man aan de start verdeeld over een A en een B klasse. Na het startschot van de burgemeester maakte de mannen er een mooie wedstrijd van, direct na de start schoot het tempo omhoog richting de 50 km/h. Halverwege de wedstrijd waren er een aantal ontsnappings pogingen van oa Tsjomme Ozinga maar iedereen werd weer teruggehaald. Tot 10 rondes voor het einde reden na een premiesprint 2 man weg, Jelte Krijnsen en Joakim Zuidema trapte een voorsprong bijeen van 30 sec. Door goed afstopwerk van teamgenoten werden deze mannen niet meer teruggezien. In de sprint op de Voorstraat werd Jelte Krijsen 1e,  Joakim Zuidema 2e en Arjen Bos 3e.

In de B klasse sloop Anton Wiersma weg met een paar A renners en daarachter werd Kyrill Visser 2e en (Ouwe Seun) Dennie van der Kooi 3e!

Deze mannen mochten naar het podium om de bloemen en de zoenen van onze Ronde miss Sybine Poot in ontvangst te nemen.

Uitslag Ouwe Seunen:

A klasse:

14e Martin Swart

 B klasse:

3e Dennie van der Kooi

6e Bram van Beem

Waling Smedinga, Simon Hooisma, Siemen Zeldenrust, Piet van der Schaar wisten de wedstrijd niet uit te rijden.

De wielerronde werd mede mogelijk gemaakt door de Visserijdagen Harlingen, Rabobank Harlingen, Rietpolder, Duursport.nl (premiesprints), kapsalon Promise Harlingen (haar ronde miss), WVSnits, WCT Ouwe seun  en natuurlijk alle vrijwilligers.

 

 

Uitgebreid verslag van WV Snits door Mark de Boer:

http://wvsnits.nl/2018/09/02/jelte-krijnsen-en-anton-wiersma-winnaars-wielerronde-van-harlingen/