Ook dit jaar doen er weer meerdere Ouwe Seunen mee aan de voorjaarscompetitie, georganiseerd door Wielervereniging Sneek en de Leeuwarder Wielervereniging de Friesche Leeuw. De voorjaarscompetitie kun je wel zien als de start van het nieuwe wielerseizoen. Deze competitie is inmiddels al halverwege en dus hoogtijd voor een update. De wedstrijden van de voorjaarscompetitie worden om en om op  de wielerbaan Sneek en Leeuwarden verreden. Zaterdag stonden maar liefst 70 renners aan de start, er werd een gemiddelde snelheid gereden van 42,5 km per uur.

Melissa de Haan strijdt als enige Ouwe Seun mee bij de jongelingen/dames.  Ze werd al eens 6e en 7e. Vandaag moest ze helaas verstek laten gaan i.v.m. ziekte. Ook haar vader, Dirk de Haan, heeft al meerdere wedstrijden mee gedaan. Vorig jaar heeft hij een zwaar fiets-ongeluk gehad en hij is nog niet op volle sterkte. Hij kon aangeven dat het vandaag alweer een stuk beter ging dan de vorige keren.

Bram van Beem, Siemen Zeldenrust, Dennie van der Kooi, Martin Swart en Marten Andringa zijn de Ouwe Seunen die zich al hebben laten zien in het geweld van de voorjaarscompetitie. Het is de Ouwe Seunen nog niet gelukt om in de top 10 te rijden (waar ook de punten worden verdeeld). Vorige week zat Marten er net naast met de 11e positie en vandaag was het Martin Swart die de laatste rondes van achter uit het peloton op stoom kwam en uiteindelijk nog een mooie  11e positie wist te behalen.