Op zondag 15 september organiseerde WCT Ouwe Seun een trainingsdag voor haar jeugdleden in het Teutoburgerwald. De weersvoorspellingen  waren ons goed gezind en zoals afgesproken vertrokken we rond 7:30 richting Ibbenburen, vanaf Harlingen 180 km rijden en dan zit je al in de heuvels.

In mijn ogen is de omgeving van Tecklenburg verplichte kost voor elke fietser. Gewoon om een dag lekker toeren of om een flinke klimtraining te volgen. Bij Emmen de grens over, nog een uurtje rijden naar Ibbenburen, daar dus.

De Stelvio, Mont Ventoux, Alpe d’Huez, de Limburgse Heuvels, een ritje over de Posbank, zo maar een aantal bucketlist-dingetjes van de gemiddelde fietser. Ik zou er bij deze graag eentje aan toe willen voegen: fietsen rondom Tecklenburg en Ibbenburen.

Qua hoogtemeters doet Tecklenburg in niets onder voor Limburg, alleen zijn de stijgingspercentages net wat heftiger. Je hebt er korte en lange klimmen, prima lopende afdalingen en stukken waar je compleet naar de gallemiezen kunt gaan.

Eric had een mooie route uitgezet van ongeveer 90 km met diverse klimmetjes waar de jeugd (en de begeleiders) zich lekker konden uitleven. Menig PR is weer verbeterd. We kunnen terugzien op een geslaagde trainingsdag onder perfecte weersomstandigheden. Voor een aantal was dit de eerste rit in het buitenland en aan de reacties te merken blijft het hier niet bij.

Alle deelnemers: Abe, Timo, Twan, Björn, Eelke, Sybrich, Jens, Hessel en de begeleiders Jeroen, Laus en Eric (organisatie) bedankt voor de inzet om er een geslaagde en gezellige dag van te maken.

Ook de ouders ivm het vervoer willen we van harte bedanken: Jantina en Bonne, Eric en Hessel.

Deze dag is zeker voor herhaling vatbaar!