Vandaag stond er 135km strand kilometers op de rol. Nog nooit ook maar 1 meter op het strand gefietst maar sinds enkele jaren ben ik wel erg nieuwsgierig naar beachracen. Afgelopen zomer een beachracer gekocht en de uitdaging dus aangegaan.

Bij de start was er een laatkomer die vond dat hij het recht had om toch in ons vak te starten. Echter bij het haastig in het vak gooien van zijn fiets ramde hij mijn kabel van het achterderailleur er bijna uit met zijn snelspanner hierdoor schakelde de fiets slecht in de lichte versnelling.
Na een rennende start ging het voortvarend van start. Ik kon leuk aansluiten bij snelle groepen en met een voornamelijk westenwind konden we mooi tempo rijden. De eerste 63km werden er door gestampt met 28,7km/h gem. Echter is er geen moment dat je kunt verslappen door de zuigende werking van het zand.

Na zo’n 15km neutralisatie en een overtocht met een pont tussen IJmuiden en Wijk bij Duurstede was het deel 2 van de “koers”. De grote groepen waren nu wel wat uit elkaar geslagen. Ik kwam in een mooi groepje met een lekker tempo. Na 95km werden we ingehaald door een snellere groep. Door deze tempoversnelling terwijl ik net zat te eten verloor ik de aansluiting. De tank was ook wel leeg dus de laatste 40km relatief rustig getoerd naar de finish.
Onderweg nog een kopje koffie met mijn Soigneur Tetje en na iets meer dan 5u de finish gepasseerd in Den Helder. Top ervaring die smaakt naar meer!!!

Groeten Chris Pieter Veenstra