Princenhof tourtocht

Zaterdag 27 april hebben een aantal leden de Princenhof tocht 100km in Eernewoude gereden. Toerfietsclub Frisia organiseert de traditionele Princenhoftocht op Koningsdag 2019. Op de speciale herinneringsmedaille van dit jaar staat de grijze snip. De 100 kilometer tocht voert door de mooiste weidegebieden, de bossen van de Friese wouden en natuurlijk langs prachtige watergebieden.

De voorspellingen waren voor de tocht niet denderend maar toch zijn Daan, Jeroen, Abe, Eric, Jens vd M, Andre, Laus, Dennie, DirkJan, Wiecher en Nico Beuker van start gegaan. Het begin was wat nat en daardoor wat onstuimig maar de tocht eindigde droog. Leuk was dat er vandaag twee jeugdleden (Abe Santema en Jens van der Meulen) mee waren! Bikkels zijn jullie jongens, het weer maakte de tocht er niet makkelijker op.

Mooie tocht, mooie medaille maar het weer was vandaag wat minder.

 

Maandagavond competitie Sneek

Vanavond stonden vier seunen in Sneek aan de start op het Schuttersveld in Sneek, Martin bij de Amateurs en Wiecher, Jens en Siemen bij de sportklasse. De seunen streden mooi voorin mee in het peleton en Siemen en Wiecher reden zodoende in de sportklasse in de punten. Helaas moest Jens ivm kramp een ronde laten lopen maar sloot daarna weer aan in het peleton.

Martin werd 17e bij de amateurs.

Siemen werd 5e, Wiecher 7e en Jens 16e bij de sportklasse.

Volledige uitslag vind je hier: https://results.sporthive.com/events/PC1651849