De leden van WCT Ouwe Seun fietsen niet alleen wedstrijden en toertochten, maar er zijn ook leden die zich fietsend inzetten voor het goede doel.

Afgelopen week zijn Eric en Sieta van der Meulen afgereisd naar Zuid Frankrijk om daar deel te nemen aan de Challenge Mont Ventoux. Deze challenge wordt georganiseerd door de stichting Join4Energy, een stichting die zich inzet voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte. Een ziekte die voornamelijk bij kinderen voorkomt, hun batterij is half leeg, laadt niet op en loopt snel leeg. 70% van hen wordt niet volwassen.

Het is inmiddels de 4e keer dat Eric en Sieta zich inzetten voor Join4Energy  zodat er ooit een medicijn voor zal komen.

Samen met ca 100 andere wielrenners, mountainbikers, wandelaars, hardlopers en steppers hebben ze daarvoor afgelopen zaterdag de Mont Ventoux, ook wel de Reus van de Provence beklommen. Niet de minst makkelijke beklimming kan ik u vertellen, eerst ca 5 km door de wijnranken met een stijgingspercentage van ca 5%. Daarna gaat de klim (ca 10km) verder door het bos met een stijgingspercentage van ca 10 á 11% en als je het bos uitkomt belandt je in een soort van maanlandschap. Je kunt bij goed weer de top zien liggen maar is echt nog 6 km fietsen, dit stuk begint redelijk maar al snel belandt je weer in stijgingspercentages van ca 10%.

Eric en Sieta hebben op de klim samen met alle andere deelnemers hun ‘energie’ gegeven voor de kinderen die dat juist niet hebben.

Mede dankzij de inzet van Eric en Sieta is er in totaal ruim € 200.000,= bij elkaar gebracht. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het onderzoek naar een medicijn!

Volgend jaar wordt de 10e editie van dit evenement georganiseerd en het is nodig!!! Wil ook jij je inzetten voor dit doel?! Kijk dan eens op www.join4energy.nl