Eindelijk mochten ze weer…de wedstrijdrijders . Alle solotrainingen waren gelukkig niet voor niets, want gisteren, 6 juli 2020, stond de eerste competitierit van dit seizoen op het programma op de wielerbaan in Sneek.

De mannen hadden er zin in maar het werd een zware wedstrijd door de harde wind en de vele elite renners.

Van onze jeugd stonden Timo, Björn en Abe aan de start. Deze wisten de wedstrijd door het hoge tempo en ondanks veel inzet, helaas niet uit te rijden . Wind mee werden snelheden van bijna 60 km/h bereikt wat tot een gemiddelde van 45 km/h leidde voor het peloton . In dit peloton konden Siemen, Martin en Dennie goed meekomen. Siemen reed de laatste ronde zelfs nog weg uit dit peloton en werd mooi 6e achter de kopgroep en winnaar van de sportklasse. Martin sprintte naar een 13e plaats en dennie finishte als 24ste. Al met al mooie resultaten na de gedwongen corona pauze.

Ongeveer halverwege de wedstrijd moesten Waling , Piet en René even passen en kwamen op een ronde achterstand binnen. De eindklassering van de heren, Waling 29ste, Piet 30ste en Rene 32ste.

De kop is eraf voor wat betreft dit wielerseizoen. Volgende week maandag, 13 juli de tweede rit in deze clubcompetitie. Start om 19:00 op de wielerbaan in Sneek. Supporters zijn van harte welkom.