Voor de derde keer is er vanuit de fietsclub WCT Ouwe Seun een trainingsweek in maart georganiseerd. Er is dit jaar gekozen voor een trainingsweek via Andalusië Fietsreizen. Dennie heeft de organisatie voor zijn rekening genomen: top geregeld Dennie.

Dennie, Piet, Wiecher, Ritske, Marten en Laus zijn van 14 t/m 21 maart voor een week naar Ronda vertrokken. Voorgaande twee jaren hebben een aantal Ouwe Seunen ook in Spanje gefietst maar dit was de “uitdagendste” editie.  In Andalusië heb je per 50 km meer dan 1000 hoogte meters. Uitdaging genoeg voor de seunen. Even een rondje vlak is er hier niet bij: alleen maar klimmen, klimmen en klimmen. Ondergetekende is met name de laatste rit “diep” gegaan maar tijdens het tikken van dit stukje zit hij weer na te genieten van dit fietsavontuur.

We hebben gefietst langs authentieke “witte dorpjes”, Setenil, Olvera, Zahara en Grazalema en langs prachtige natuurgebieden en over indrukwekkende bergpassen. Ook was er een blauw dorp: Juzcar. Dit wordt het smurfen dorp genoemd.

Temidden van de natuurgebieden en bergen ligt het hart van de Andalusische witte dorpen: Ronda. De bergen rondom Ronda zijn prachtig om te beklimmen variërend van een paar kilometer tot de beklimming van Las Palomas met een lengte van 12,5 kilometer.

Normaal gesproken is er in Andalusië een mediterraan klimaat maar in onze week was het wat kouder en natter dan normaal maar desondanks kon er bijna iedere dag gefietst worden. De regen die men in Andalusië niet zozeer gewend is veroorzaakte hier en daar voor verzakking van wegen: Fuerzas de la naturaleza.

Ger de Heus en zijn team van goede en ervaren begeleiders hebben er voor gezorgd dat we een top tranings week hebben gehad. We kregen goede trek racefietsen mee en de ritten werden van begin tot eind goed begeleid door meerder ervaren gidsen. Hierdoor konden we ons volledig op het fietsen richten.

Ook het hotel was meer dan prima. Het eten was s’avonds uitstekend verzorgd: we aten elke avond “buiten de deur” in verschillende restaurants in Ronda.

En verder: what happens in Ronda, stays in Ronda 😊.

Ger, Sandra, Ferdinand, Peter en Martijn bedankt voor de fantastische fiets ritten door Andalusie!

 

http://www.andalusiefietsreizen.nl/

 

Laus Nieuwenburg