Afgelopen zondag 4 februari werd de winter 11-en 7 stedentocht 2018 georganiseerd door Friesland Beweegt.

205 of 90 km…

Na de start vanuit de nu al legendarische Elfstedenhal, wordt met de 205 km lange route het traditionele schaatsparcours zo dicht mogelijk gevolgd. Daarbij kom je bijvoorbeeld over het beroemde, maar lastige bruggetje bij Bartlehiem en het unieke tegelbruggetje. Op enkele plaatsen was er verzorging met ‘Koek en Zopie’.

Voor wie 205km in februari net een beetje té heftig vond, werd er de verkorte 7-Steden variant van 90 km georganiseerd met de start in Sneek.

Onder licht winterse omstandigheden en een flinke bries reden een aantal leden deze tocht. In totaal hebben 197 bikkels de 90 km uitgereden en 680 bikkels reden de 205km uit. Friesland Beweegt heeft weer een uitdagende tocht met goede verzorging georganiseerd.

Een aantal ouwe seunen die niet mee konden rijden zorgden wel voor de nodige support door een eind mee te fietsen, fantastisch!

En nog enkele anekdotes van Marten:

We hebben enorm gelachen om een opmerking van een wielrenner in de kantine in Stiens. Een vrijwilligster pakte een echte ouderwetse bezem van een haak vd muur. Zo’n echte heksenbezem. Die wielrenner vroeg haar: Ga je naar huis?

Martin had net voor Boazum een lekke achterband. Waarbij we nog een goede fietspomp konden lenen van een volgauto.

Albert Scheffer en vrouw en Jan Brandsma stonden te supporten in het centrum van Harlingen, Marloes stond bij de finish te wachten op Marco.

En 100 km tegenwind van  Stavoren naar Dokkum…werd steeds zwaarder.

 

Deze ouwe seunen gingen de uitdaging aan en reden allemaal de tocht uit:

205km Marten Andringa, Martin Swart, Marco Brandsma, Jeroen Hofstra, Auke van der Weij en Michelle Poot.

90km Laus Nieuwenburg en Dick de Haan (Dick als begeleider van de dames jeugdleden Friesche Leeuw).