Afgelopen weekend waren een flink aantal ouwe seunen actief in diverse tourtochten en de maandagavond clubcompetitie van WV Snits.

 

16.000 flandriens in het spoor van de profs (tourversie Ronde van Vlaanderen)

Zaterdag 6 april rijden 16.000 flandriens van over de hele wereld hun eigen Ronde van Vlaanderen. Met onderweg dezelfde hellingen, kasseistroken en smalle wegen, proeven zij van wat de profs de dag erop moeten overwinnen in hun zoektocht naar eeuwige roem.

Aan de start van deze 229km lange cyclo stonden ook een aantal ‘Ouwe Seunen’: Bram, Waling, Wiecher, Sjoerd, Siemen, Piet, Laurens (sponsor), Rene en Dennie. Helaas was de tocht voor Bram van korte duur, Bram kwam ongelukkig ten val en moest de ronde verlaten. Wij wensen Bram veel beterschap en een spoedig herstel toe.

 

Maandagavond competitie WV Snits 8 april

Aan de start stonden vermoeid van de Ronde van Flaanderen Wiecher en Siemen en de seun uit Warga Chris Pieter Veenstra.

Uitslagen: Chris Pieter 7e, Siemen 9e en Wiecher 10e. Allemaal weer mooi in de top 10 en dus punten voor het klassement!

 

Volta Limburg Classic

Onze Ouwe Seun uit Schiedam Robert van der Ven reed zondag 7 april de Volta Limburg Classic met een afstand van 120 km. Net als de 65 en 90 km wordt gestart met een vlakke aanloop naar Maastricht zodat je benen warm zijn als je bij de alternatieve beklimming van de Bemelerberg aankomt. Net als bij de 150 km tocht zul je ook bekende Nederlandse beklimming als de Loorberg, Fromberg en Kruisberg op je pad tegenkomen, maar voert de route jullie ook door de Voerstreek met mooie klims. Ook hier geniet je al fietsend van het prachtige landschap en de karakteristieke dorpjes waar je doorheen geleid wordt.  De 120 km route heeft 14 beklimmingen en 2 verzorgingsposten.

 

Friesche Vlaanderen tocht Drachten

Zaterdag 6 april reden Dirk-Jan, Maikel, Albert, Sicco, Nico, Andre, Abe en Marten de Friesche Vlaanderen tocht van 110km.

De Friesche Vlaanderen tocht begeeft zich door de prachtige Wouden van Friesland met z`n hagen en smalle (klinker)wegen.
Ik noem zo maar even een paar plaatsen op waar de tocht doorheen ging:
Opeinde – Oudega – Garijp – Summar -Eastermar – Houtigehagen. Al met al een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar!