Op 2de pinksterdag toen de toerfietsers de 11-stedentocht reden stond voor de KNWU wedstrijdrijders het district kampioenschap regio Noord op het programma.

In de nieuwe Kalas kleding stond de WCT Ouwe Seun renner Martin Swart aan de start bij de categorie 50+ . Om even na 4 uur mochten de mannen starten op een circuit dat door 1 van onze sponsoren is aangelegd (Anteagroup) op en om de beruchte VAM berg met een mooie klim van 500m met een stijgingspercentage van 6.7 % gemiddeld. 8 rondes van 6 km moesten worden afgelegd door de 52 sportklasse/ 50+ renners.

Door het klimmetje in het parcours werd het peloton snel uitgedund…na 2 rondes waren er nog zo’n 25 man over en deze bleven tot ronde 6 bij elkaar toen de sportklasse renners mochten afsprinten voor hun wedstrijd.

Acht 50+ renners bleven over met nog 2 rondes te gaan, helaas met 3 renners van de organiserende vereniging WV de Pedelaars. Deze renners speelde het overtal goed uit en konden om de beurt demarreren wat uiteidnelijk 1 van henn ook lukte.
Dus werd het sprinten met 7 man voor de andere podiumplaatsen. Met 3 man naast elkaar werd Martin 2de van deze groep en dus 3de in de wedstrijd.