Na maanden van training was afgelopen zaterdag dan eindelijk de Triathlon in Stiens. Marloes had de zenuwen aardig onder controle maar dat was de dagen daarvoor wel anders. (Niet kunnen slapen en als ik sliep werd ik al heel vroeg wakker. 🙂 ).

Om 11.30 uur klonk het startschot voor alle 151 deelnemers. We starten met het zwemmen van de 1500m wat uiteindelijk 1860m werd, dik 300m meer dan de bedoeling was waardoor Marco wat wankel het water uit kwam. Marloes kon hem gelukkig ondersteunen want ze kwamen tegelijk het water uit met een tijd van 35.35 minuten. Snel omkleden en hup de fiets op want we moesten 4 rondes rijden van 10.6km door het prachtige Stiens. Er stond een pittige wind maar doordat het publiek en alle vrijwilligers keihard aanmoedigde knalde we lekker door. Na 42 km fietsen had Marco een fietstijd van 1 uur 14min, Marloes deed er wat langer over zij had een fietstijd van 1 uur 33min. Al aardig kapot was daar het laatste onderdeel, de 10km hardlopen.

We liepen 4 rondes van 2.65km, de eerste 2 rondes gingen bij ons beide nog goed maar toen kwam de man met de hamer. Nog 2 rondes te gaan en jeetje wat waren die zwaar maar gelukkig stonden er vrienden en familie langs de kant om ons aan te moedigen en dat doet je dan zo goed dat je door blijft gaan. Marco kwam binnen met een looptijd van 55min 21sec, zijn totaaltijd was 2 uur 49min 35sec. Hij eindigde op plaats 74.

Marloes kwam binnen met een looptijd van 1 uur 55sec., haar totaaltijd was 3 uur 15min 10sec. Zij eindigde op plaats 122.
We vonden het voor de eerste keer best goed gaan maar er is nog ruimte voor verbetering dus dat wordt weer hard trainen en op naar de volgende uitdaging maar het belangrijkste is dat we het vooral erg leuk vonden om te doen, we hebben er echt van genoten.