Leon Brinksma (lid van LWV De Friesche Leeuw) en Siemen Zeldenrust (lid van WCT Ouwe Seun) hebben elkaar ontmoet door een oproep van hem via Facebook.  Zijn oude piloot was gestopt en Leon vroeg of iemand zijn piloot wilde worden op de Fryske tandem.

Fabian de Wolf en ik zijn vanaf heden zijn beide piloten. Fabian heeft al de nodige wedstrijden met hem gereden en ik probeer 1 keer in de week met hem te trainen in de buurt van zijn ouderlijk huis in Oosterzee. Leon lijdt aan NOD en kan door zijn visuele beperking niet zelfstandig fietsen.

Ik heb afgelopen weekend in Fijnaart het NK voor ID renners gereden en samen zijn we daar 1e geworden en zo heeft Leon daar zijn titel kunnen verdedigen. Het was een pittig parcours van 1500m. We zaten in een peloton van meerdere tandems en solo renners met soortgelijke beperkingen. Het waren allen geduchte tegenstanders. De strijd ging lange tijd gelijk op met af en toe ontsnappingspogingen van enkele renners. Er vielen 2 van de 4 af in de eindstrijd. In de ongeveer 20km lange wedstrijd waren we met 4 andere sterke renners de sterkste in de eindsprint en kwamen we als eerste over de meet.

Leon probeert met www.frysketandem.nl de gehandicapte sport en met name wielrennen te promoten, zodat hier in het noorden ook wedstrijden worden georganiseerd.

Siemen Zeldenrust

 

Wij van WCT Ouwe Seun feliciteren Leon en Siemen met deze fantastische prestatie!