Twee leden van WCT Ouwe Seun hebben de alternatieve 11-stedentocht van 200km geschaatst.

Volgens insiders zijn deze prestaties niet onopgemerkt voorbij gegaan, er is over beide heren veel gesproken en geschreven. Beiden leverden een zeer knappe prestatie waar wij als fiets club dan ook met gepaste trots een verslagje met foto’s van publiceren.

 

 Jan Jukema

Jan reed op dinsdag 30 januari 2018 de 3e alternatieve elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Jan werd hier maar liefst 10e van de 725 die de finish behaalden!

Uitspraak van Jan:

Fantastische wyke hân, skitterend waar en tegearre mei Sybrand van de Wey nei in geweldiche útslach ta riden!!

 

Klaas Visser

De hel van 2018 oftewel de 4e alternatieve elfstedentocht op de Weissensee. Hij is voltooid. Regen en zware dooi maakte het ijs boterzacht en van normaal schaatsen was geen sprake meer. Het was werken en ploeteren, om vooruit te komen en zorgen dat je niet viel. Dat laatste gebeurde uiteraard veelvuldig en je was meteen zeiknat. Ik denk zelf, wel meer dan tien keer.

Dit was mijn elfde keer, maar deze editie, staat met stip bovenaan, als de zwaarste, echt de allerzwaarste.

Nu maar herstellen, maar dat zal nog wel een paar dagen duren, want ik voel elke spier en pees in mijn lichaam.

De verzorging van Baukje Zonneveld was weer perfect want  ook zij was de hele dag, vanaf half vijf ‘s morgens tot eind de middag druk met alles. En de laatste ronden de verschillende gasten van ons hotel Kaerntnerhof. Geweldig.

Dan de feiten; Starters; rond de 1000. Finishers op de 200 km; 88 man!!! Mijn klassering; 47e.

 

Opmerking ivm juistheid verslag: Klaas is volgens officiële uitslag zelfs 42e geworden!