Het leden aantal is in 2017 weer gegroeid we tellen nu ruim 50 leden, waaronder ook steeds meer jeugd.

Vroeg in het voorjaar in maart  zijn een aantal leden op fietsvakantie geweest naar Mallorca. Hier zijn de nodige klim km gemaakt ter voorbereiding op het fietsseizoen.

Onze wekelijkse woensdagavond training op de Oostpoort olv van Sicco Jellema wordt in het zomerseizoen elke week druk bezocht. Op zondag fietsen de leden (indien mogelijk het hele jaar) een rit van ongeveer 75km met onderweg af en toe een koffie stop in café Baard.

Dit jaar werden er veel wedstrijden (koersen, tijdritten en sinds dit jaar ook MTB) gereden door de leden van WCT Ouwe Seun. Clubleden hebben in de wedstrijden ook dit jaar weer diverse podiumplekken behaald. Wat onder de leden van de club ook erg leeft is de tijdrit competitie. Er wordt tijdens deze tijdritten door jong en oud fel gestreden. Je ziet veel renners de tijden steeds weer verbeteren, ook de jeugd laat zich tijdens deze competitie van zijn beste kant zien. Menig record wordt uit de boeken gereden!

Veel diverse soorten toertochten (race en MTB) zijn er dit jaar gereden, tochten van 25 km tot wel ruim 400km!

Een terugkerende wedstrijd was wel het  hoogte punt van dit jaar de Ronde van Harlingen tijdens de Visserijdagen. Een wedstrijd geregeld door wielervereniging WCT Ouwe Seun, wv Snits en het Comite Visserijdagen. Voor de tweede maal  was deze wedstrijd door de binnenstad van Harlingen een enorm succes.

Wat zeker ook genoemd moet worden is dat er diverse activiteiten georganiseerd door verschillende leden voor meerdere goede doelen. Voorbeelden hiervan zijn de beklimming van de Mont Ventoux voor Switte4Energy en een donatie voor een hulphond voor iemand in Harlingen of omgeving daarvan.

In de winter kan er ivm de weersomstandigheden niet altijd buiten worden gefietst en worden er minder km gereden dan in de zomer. Veel leden hebben daarom gekozen voor het fietsen op de digitale snelweg: het steeds populairder worden zwift. Je kunt in een virtuele (fiets) wereld trainen op de zolderkamer, schuur of soms in de woonkamer. Zo kun je je ondanks het slechte weer goed voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Op 31 december sluiten we het jaar weer af met de traditionele oliebollen rit. De start is 9:30 bij het station om de laatste tocht in 2017 te maken.  Als afsluiting zijn rond twaalf uur de oliebollen warm bij Laus en Willie op de Schokkerhof 17. Fiets je niet mee? Geen probleem, ook dan zijn er oliebollen.

 

Bestuur van WCT Ouwe Seun wenst al haar leden, familie, vrijwilligers, fietsvrienden en onze sponsoren fijne feestdagen en een sportief en vooral gezond 2018 toe.