Afgelopen zaterdag stond de laatste rit in de voorjaarscompetitie op het programma.  Aan de start stonden Martin, Dennie, Jens en Sybine. Voor Jens stond er niet zo veel op het spel wand het eindklassement was al binnen maar Sybine die 4de stond wou nog wel wat stijgen…na een prima race van beiden finishte Jens op een 4de plek en Sybine 7de, in het algemene klassement is Jens dus 1ste geworden Sybine 4de en Michelle 5de.

Bij de heren moest Martin zijn 3de plaats verdedigen en dus nr 2 en 4 goed in de gaten houden.  Maar na 20 min. koers een vervelende situatie …. een groep met 7 man rijd weg met de nr 1, 2 en 4 van het klassement Martin dus de slag gemist. Daarna moest Dennie ook de strijd staken vanwege een blessure en stond Martin er dus alleen voor. Door afstopwerk van de Friesche Leeuw viel het peloton helemaal stil.

De nr 2 van het klassement kon het tempo vooraan niet meer volgen en viel terug in de groep.  Het moment om te demarreren voor Martin en die kreeg 3 andere sterke renners mee.

De kopgroep van 6 mocht sprinten voor de overwinning…Martin won de sprint van de achtervolgende groep en werd 7de , precies genoeg punten om de 2de plaats over te nemen. Dennie werd 20ste in het algemene klassement.

Een topprestatie van deze heren en dames in deze voorjaarscompetitie.

Maar dit was niet mogelijk geweest zonder hulp van de vele ploeggenoten, ze waren dan wel niet in de wedstrijd maar langs de kant was het een drukte van belang met ouwe seunen …En natuurlijk ook de fotografen, ouders, zusjes en andere familieleden die langs de kant stonden, bedankt… wij wedstrijdrijders hebben er iig van genoten.

 Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.