Deelnemers: Hans Braak, Laus Nieuwenburg, Wiecher Visser, Ritske Flootman, Piet van der Schaar, Dennie van der Kooi, Marten Andringa en Dirk-Jan van Miltenburg.

Dag 1, 73 km.

Aangekomen op het zonnige Mallorca na een lange nacht en vlucht wilden de mannen vlug op de fiets om de eerste kilometers erop te zetten. Het waren verkennende kilometers om te zien dat ieder zijn fiets goed was afgesteld.

Dag 2, 136 km.

We hebben een gids geregeld om een mooie route te kunnen fietsen. Deze zette meteen een route uit naar de hoogste beklimming van eiland de Puig Major (800 meter). Onderweg kom je mooie dorpjes tegen waar we lekker gingen relaxen onder het genot van een cola en een hapje.

Dag 3, 103 km.

Ook nu kozen de seunen ervoor om de bergen in te duiken met een route langs de kust.

Genietend van mooie uitzichten over zee en af en toe lekkere  klimmetjes met  hier en daar een terrasje zette de rit zich voort over dalende wegen richting hotel.

Dag 4, 132 km.

2 Leden kozen ervoor om lekker te gaan ronddwalen in het centrum van Palma en lekker langs de boulevard te zitten en 5 leden gingen weer klimmeters maken.

De route was uitgestippeld richting een mooie baai met een steil klimmetje naar de vuurtoren (Soller). Onderweg beklimmingen van col Orient, col D’Honor en col Soller.

Dag 5, 116 km.

Na het  nodige klimwerk stond er een relaxte rustige rit op de planning met onderweg genieten van alweer het mooie zonnige weertje leuke dorpjes met leuke terrasjes.

Dag 6, monsterrit 190 km.

5 Leden kozen ervoor om onder begeleiding van een gids een tocht naar de andere kant van eiland te maken, het  uiterste puntje Cap Formentor. De gids, een goedgetrainde wielrenner, leidde ons via mooie wegen in 1x naar de Cap. De beklimming naar de Cap werd genomen en met een groet weer snel naar een dorpje voor een lunch (100 km). De terugweg verliep erg snel (koers) waardoor we lekker op tijd terug waren om zodoende rustig te kunnen douchen en genieten van alweer een lekker diner.

Dag 7, 95 en 127 km.

De laatste dag met een afsluitende gezamenlijke rit via een glooiend landschap. Na zo’n 70 km kozen 4 leden ervoor om nog een afsluitende klim te maken naar het klooster Cura op 550 meter hoogte. Daar een mooi overzicht over het vlakke gedeelte van Mallorca. Na een lekker diner besloten we om naar de Ierse Pub te gaan om de pot op te maken.

 

Samengevat is Mallorca een supermooi fietseiland, met mooie beklimmingen en met deze week de hele week zon met 20 graden. De vakantie is verzorgd door Clips Mallorca Cycling: http://www.mallorcacycling.nl/

Op het eiland wordt er door automobilisten veel rekening gehouden met wielrenners.

In deze week hebben de Ouwe Seunen met elkaar 6055 kilometer bijeen gefietst.

 

Verslag: Dirk-Jan van Miltenburg