In 1967 werd de Elfmerenfietstocht voor het eerst georganiseerd door fietsclub RTC Rally uit Sneek. De tocht is sindsdien jaarlijks verreden met slecht één onderbreking in 2001 in verband met de MKZ-crisis. De Elfmerenfietstocht staat garant voor een sportieve dag uit, met een prachtige route langs de Friese meren door idyllisch landschap. De Elfmerenfietstocht staat de laatste jaren als vaste toertocht op onze agenda.

Afgelopen zaterdag werd de Elfmerentocht gereden, vanuit onze club werden er gratis kaarten beschikbaar gesteld. Er stonden dan ook 25 personen klaar voor een rondje van 150 km. Het was prima fietsweer en als 1 grote groep werd de tocht uitgereden met onderweg nog even een terrasje voor de inwendige mens. Een aantal renners kozen voor een kortere route. Door de goed gepijlde route en prima verzorgingsposten hebben we weer genoten van een prachtige toertocht.

Voor de start ontving elke renner een bidon, deze kon bij de verzorgingsposten weer gevuld worden. Na de finish ontving elke renner een een medaile of een paar speciale Elfmerenfietstocht sokken.

ROUTE 150 KM
Langs Sneekermeer via Terhorne, Joure,
Haskerhorne, Delfstrahuizen, Echtenerbrug,
Lemmer, Sondel,
Balk, Warns, Workum, Oudega,
Gaastmeer, IJlst, Sneek.

 

Overige (bekende ritten gereden door Ouwe Seunen):

Klaas Visser en Robert vd Ven reden beide de Jean Nelissen Classic.

Vanuit Vianden (Centre Culturel et Sportif Larei) voeren de routes door het sterk heuvelachtige noorden en midden van het Groothertogdom Luxemburg.

Alle routes gaan over rustige wegen met weinig verkeer en zonder verkeerslichten. Het landschap is afwisselend, bosrijk en biedt prachtige vergezichten na de vele adembenemende beklimmingen. Er zijn gepijlde routes variërend van 90 tot 220 km en een ongepijlde vlakkere route van 60 km. De 220 km route heeft meer dan 4.200 hoogtemeters en de ook de gepijlde kortere afstanden zijn maximaal van hoogtemeters voorzien.

Info JNC (aanrader om een keer te fietsen): https://www.dtcnet.nl/jean-nelissen-classic-2019