De Willem Visser Memorial, ter nagedachtenis aan WV Snits-medeoprichter, oud-voorzitter en erelid Willem Visser (1933-2007) wordt verreden op de wielerbaan van WV Snits rondom het sportcomplex Schuttersveld. Onze jeugd t/m 15 jaar kon aan deze wedstrijd meedoen.

In de klasse t/m 12 jaar reed Sven mee om de prijzen. Maar liefst 5 ronden moest er gekoerst worden. Sven reed sterk en hierdoor reed hij veel op kop. Helaas door het vele kopwerk was de batterij aan het eind van de wedstrijd een beetje leeg bij Sven en werd in de sprint derde.

In de klasse t/m 15 jaar stonden maar liefst 9 jeugd leden van WCT Ouwe Seun aan de start. Dit beloofde een mooie en spannende race te worden. Deze wedstrijd begon erg rustig, Melissa probeerde als dame! de boel op gang te trekken met Jurgen direct in haar wiel. Na twee rondjes vond Jurgen het genoeg en ging er als een haas vandoor, Jurgen reed zeer strijdlustig en wist een aantal ronden op kop te rijden met een voorsprong die opliep tot wel 25 seconden. Hij kon dit alleen niet volhouden: het peloton vond het genoeg en begon aan een inhaalrace. Nadat Jurgen was opgenomen in het peloton ontstond er vrij snel een kopgroep van drie renners: Eelke, Timo en Jacob Gerbrandy van WV Snits. Deze jongens maakten zich op voor de sprint en die werd uitgevochten door Eelke en Timo, beiden reden erg sterk. Jacob kon deze twee ontketende jongens niet volgen. Eelke wist zijn fiets net met een half wiel voor die van Timo over de streep te drukken.

Twan werd 4e, Abe 6e, Bjorn 8e Jens 10e, Jurgen 13e, Melissa 14e en Sybrich 16e. Al met al was het voor de meeste renners de 1e of 2e keer dat ze een wedstrijd reden. Het was weer een leerzame avond voor de jeugd, wij gaan zeker meer van hen horen!

We bedanken Sicco voor de begeleiding van de jeugd, de ouders/supporters voor de aanmoedigingen en WV Snits voor de uitnodiging en gastvrijheid, graag tot een volgende keer!

 

Uitslag 10-12 jaar

 1. Koert Velting
 2. Janaika Poot
 3. Sven Vrij
 4. Maud Koopmans

 

Uitslag 13-16 jaar

 1. Eelke Westra
 2. Timo Vlagsma
 3. Jacob Gerbrandij
 4. Twan Vlagsma
 5. Jort Dijkstra
 6. Abe Santema
 7. Redmar Visser
 8. Björn Sietzema
 9. Wietske de Jager
 10. Jens van der Meulen
 11. Hugo Bakker
 12. Liam Kramer
 13. Jurgen Zomermaand
 14. Melissa de Haan
 15. Emma Veuger
 16. Sybrich Westra