Afgelopen zaterdag stond de 6de rit in de voorjaarscompetitie op het programma.
Op het schuttersveld in Sneek stonden 5 leden aan de start…Martin en Dennie bij de heren en Jens , Michelle en Sybine bij de nieuwelingen/dames.
Onder prachtige weersomstandigheden werd om 1 uur het startschot gegeven aan de bijna 80 deelnemers. Gelijk lag het tempo erg hoog en ontsnappen zou erg moeilijk worden. Martin probeerde het een paar keer maar meer dan 100 meter kregen de koplopers niet. Na 3 kwartier en 3 ronden was Jens de enige nieuweling die nog in het peloton zat en won daarmee de wedstrijd, Michelle eindigde op plaats 3 en Sybine op plaats 4 in het algemene klassement gaat Jens nu ruim aan de leiding. Sybine stijgt naar de 3de plaats en Michelle naar plaats 5.
Een kwartiertje later stormde het peloton met bijna 43 km/h gemiddeld op de finish af ..Dennie wist naar een mooie 4de plaats te sprinten Martin wist niet in de top 10 te finishen, dus geen punten en omdat de concurrentie wel in de punten zat is hij de leiding in het algemene klassement kwijt en staat nu derde.
Dennie stijgt naar plaats 16. Maar met nog 2 ritten te gaan is er nog van alles mogelijk.
Volgende week zaterdag de 1 na laatste rit op het Kalverdijkje in Leeuwarden en daar kan Martin wel wat hulp gebruiken om zich voor in het peloton te handhaven… de start is om 13.00 uur.