Afgelopen zaterdag stond de 4de rit in de voorjaarscompetitie op het programma.

Door het slechte weer was het niet zo druk, een man of 30 aan de start waarvan slechts 3 ouwe seunen. Jens Nieuwenburg, Sybine Poot en Martin Swart.

Direct na de start trok Martin even stevig door samen met een paar man van de Friesche Leeuw  en gelijk waren ze met 10 man weg, door de goede samenwerking in deze groep zou dit tot het eind zo blijven. In de laatste ronde reed 1 man weg en de rest mocht sprinten voor plaats 2…Martin werd helaas ingesloten in de laatste bocht en werd 5de maar blijft leider in de tussenstand van de voorjaarscompetitie.

Bij de Nieuwelingen/Dames reed Nicole Steiginga met de eerste groep mee. De nr 2 zat daar een groepje achter, en de strijd om de derde plaats ging tussen Paul Bijlsma uit Franeker en Jens. Een aantal rondes voor het eind reed Jens weg bij Paul en pakte zo mooi de  derde plaats, maar helaas besliste de jury van WVSnits anders … ondanks dat er met dure transponders word gereden werd Jens als 8ste geklasseerd en is daarmee zijn koppositie kwijt in het tussenklassement…erg jammer dat dit systeem niet waterdicht is. Sybine reed naar een 7de plaats en staat nu 5de in het tussenklassement.

Volgende week rit 5 op het Kalverdijkje in Leeuwarden, start om 13.00 uur.