Afgelopen zaterdag 18 februari werd de derde wielerwedstrijd van de  voorjaarscompetitie Leeuwarden/Sneek gereden.

De wedstrijden van deze competitie die georganiseerd worden door de Wielervereniging WV Snits uit Sneek en LWV De Friese Leeuw uit Leeuwarden bestaan uit acht wedstrijden waarvan er nu twee verreden zijn.

De wedstrijd van zaterdag 11 februari was wegens gladheid op de baan in Sneek helaas afgelast. Afgelopen zaterdag zat het weer mee en kon er op de wielerbaan op het Kalverdijkje in Leeuwarden gestart worden.

Aan de start verscheen bij de heren Martin Swart en Dennie van der Kooi en bij de nieuwelingen en dames Jens Nieuwenburg en Sybine Poot.

De heren rijden 1 uur en 3 rondes, de dames/nieuwelingen rijden 45 minuten en 3 rondes.

Al vanaf de start ging het er snel aan toe waarbij er soms snelheden van tegen de 60 kilometer per uur werden behaald. De koers was erg spannend door oa een demarrage van Dennie Van Der Kooi, Martin Swart en enkele andere renners. Hierdoor werd het peleton in tweeën gesplitst. Jens Nieuwenburg probeerde het gat nog dicht te rijden maar dit lukte niet, hij kreeg geen renners mee om samen te werken. Jens finishte uiteindelijk als 2de bij de dames/nieuwelingen en Sybine Poot finishte in het peloton. Martin Swart en Dennie Van Der Kooi moesten nog een kwartier doorrijden, Martin Swart reed in de sprint naar een verdienstelijke 7de plek. Dennie is nog niet helemaal fit en reed de wedstrijd niet uit. Ook deze wedstrijd lieten de Ouwe Seunen zien met de besten mee te kunnen. We zien de volgende wedstrijd met vertrouwen tegemoet: de vierde wedstrijd is zaterdag 25 februari om 13:00 op de wielerbaan het Schuttersveld in Sneek.

In de voorlopige tussenstand van de voorjaars competitie gaan er twee Ouwe Seunen aan de leiding: Martin Swart bij de heren en Jens Nieuwenburg bij de dames/nieuwelingen.