Druk wielerweekend voor Wielervereniging WCT Ouwe Seun

Afgelopen zaterdag en zondag was een druk weekend voor de leden van de Harlinger Wielervereniging WCT Ouwe Seun.
Zaterdag 4 februari was de start van de voorjaarscompetitie Leeuwarden/Sneek en zondag 5 februari reden een aantal leden van WCT Ouwe Seun de Winter elfstedentocht en werd er net als iedere zondag een rit vanaf het station gereden.

De voorjaarscompetitie 2017
De wedstrijden van deze competitie die georganiseerd worden door de Wielervereniging WV Snits uit Sneek en LWV De Friese Leeuw uit Leeuwarden bestaat uit acht wedstrijden die elke week plaatsvinden tot 25 maart of in Sneek of in Leeuwarden op de Wielerbaan.
De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie werd verreden op de wielerbaan van LWV de Friesche Leeuw aan het Kalverdijkje in Leeuwarden.
Er werd gereden in twee categorie├źn Heren en Dames/Nieuwelingen.
Aan de start verschenen 4 leden van WCT Ouwe Seun: Martin Swart (heren) , Michelle en Sybine Poot (dames) en Jens Nieuwenburg (nieuwelingen).
Er werd gestart om 13:00, de nieuwelingen en dames reden drie kwartier plus drie ronden. De heren reden een uur en drie ronden. Het werd een spannende wedstrijd waarin met name Martin Swart bij de heren uitstekend voorin meedraaide, uiteindelijk wist hij in de sprint derde te worden. Bij de nieuwelingen/dames reed Jens Nieuwenburg naar een verdienstelijke 4e plaats hierachter finishten Michelle en Sybine Poot.

De winter 11-steden tocht
Op zondag 5 februari werd er in Leeuwarden gestart vanuit de Elfstedenhal voor een route van 200km. Aan de start stonden Martin Swart, Michelle Poot, Dirk-Jan van Miltenburg, Albert Scheffer, Jeroen Hofstra en Dirk de Haan.
In Workum werden deze renners opgewacht door een aantal leden van WCT Ouwe Seun om gezamenlijk naar Harlingen te fietsen. De weersomstandigheden waren dit jaar gunstig zodat alle deelnemers zonder problemen de finish in Leeuwarden wisten te bereiken.