Zaterdag 4 maart stond de 5de rit in de voorjaarscompetitie Leeuwarden/Sneek op het programma. Deze week werd gereden op het Kalverdijkje te Leeuwarden.

Met bijna 70 man aan de start waarvan 6 Ouwe Seunen in het nieuwe clubtenue.  Bij de heren Martin Swart, Dirk-Jan van Miltenburg en Dennie vd Kooi en bij de nieuwelingen/dames Jens Nieuwenburg, Sybine en Michelle Poot.

De nieuwelingen/dames zouden het zwaar krijgen want Anna vd Breggen (Olympisch Kampioen) en Anouska Koster (Nederlands Kampioen) stonden ook aan de start.

Gelijk na de start ging klassement leider Martin bij de heren ervandoor en kreeg nr.2 Mathijs Steenhuis met zich mee. In de tweede ronde sloten nog 5 man aan en de kopgroep was gevormd, door de goede samenwerking zouden ze deze mannen na de finish pas  weer terugzien.

Ondertussen was Sybine onderuit gegaan bij 1 van de valpartijen en had zoveel last van haar heup dat ze niet verder kon fietsen.

Jens reed de hele wedstrijd mooi voorin het peloton en mocht na 45 minuten en 3 ronden de sprint aangaan en werd knap 4de en hij blijft leider in het algemene klassement. Michelle reed de wedstrijd uit en eindigde in het peloton.

Een kwartiertje later mochten de heren in de kopgroep sprinten voor de overwinning, Martin kon het niet afmaken tegen de andere sterke renners en werd 5de maar is nog wel leider in het algemeen klassement.

Dennie reed de wedstrijd in het peloton uit en Dirk-Jan moest in zijn eerste wedstrijd van het jaar, 10 min. voor het eind lossen maar dat is geen schande met een gemiddelde van boven de 40 km/h.

Volgende week rit 6 op het Schuttersveld in Sneek.

In de voorlopige tussenstand van de voorjaars competitie gaan nog steeds twee Ouwe Seunen aan de leiding: Martin Swart bij de heren en Jens Nieuwenburg (1e jaars) bij de dames/nieuwelingen.

 

Mooie beelden van de voorjaarscompetie in Leeuwarden gemaakt door Dirk de Haan: