Trainingen

Woensdagavond trainingen

Vanaf de eerste woensdag in april trainen we elke woensdag van de week op industrieterrein Oostpoort, hier kunnen we veilig onze trainingsrondjes rijden zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan trainen. Dmv waarschuwingsborden wordt het verkeer erop gewezen dat we hier trainen. We trainen t/m de laatste woensdag van september.

De trainingen zijn bedoeld om je niveau te verbeteren, voor lange tochten, tijdritten en wedstrijden, maar net wat ieder zijn doel is.
Trainingen kunnen bestaan uit interval, krachttraining (op de fiets wel te verstaan), sprinttraining, bloktraining etc…..¬†Een bijkomend voordeel om te trainen in groepsverband: het is veel leuker en het stimuleert je automatisch om fanatieker mee te trainen.

Trainer woensdagavond: Sicco Jellema

Wil je eens meetrainen? Je bent van harte welkom.

We verzamelen ons op Locatie Oostpoort bij de Markthal naast de McDonalds in Harlingen, we starten om 19:00 uur.

 

Zondagochtend duurtraining

Iedere zondag rijden we een duurtraining van +/- 3 uur. Dit soort trainingen is voor iedereen met een redelijke conditie goed bij te houden. Gemiddelde fietssnelheid is 27/28 km per uur. Indien de groep dit toestaat kan sneller worden gereden.

Dit betekent dus een paar uurtjes gezellig fietsen met als het uitkomt een koffie pauze. Tijdens de duurrit is het rijden van strava kommetjes niet toegestaan ivm de veiligheid. Ook dienen de geldende verkeersregels in acht te worden genomen.

We verzamelen bij het station in Harlingen en vertrekken om 9:30. Het kan voorkomen dat er elders een toertocht of wedstrijd is waar leden aan meedoen. Dit kan betekenen dat er een kleine groep zonder wegkapitein aanwezig is, er wordt dan onderling afgesproken wat voor route er gereden wordt.

Wegkapiteins zondag: Dennie van der Kooi, Martin Swart, Marten Andringa en Eric van der Meulen.

Let op: in de wintermaanden trainen we in clubverband zolang het weer dit toelaat!

 

Regelementen tijdens de trainingen/duurritten:

Helm is verplicht.

Binnenband (bandenlichters) en pompje mee.
Neem voldoende water en voeding mee.
Afval niet langs de weg gooien.
Verkeersregels worden strikt opgevolgd!
Asociaal gedrag wordt niet geaccepteerd!

Maar vooral een GOED HUMEUR!