Training

Vanaf woensdag 5 april 2017 trainen we weer elke woensdag van de week (uitgezonderd  wedstrijddagen) op industrieterrein Oostpoort, hier kunnen we enigszins veilig rondjes rijden zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan trainen.

We verzamelen ons om 18.55 op locatie de Oostpoort bij de Markthal. Er wordt gestart om 19:00.

De trainingen zijn bedoeld om je niveau te verbeteren, voor lange tochten, tijdritten en wedstrijden, maar net wat ieder zijn doel is.
Trainingen kunnen bestaan uit interval, krachttraining (op de fiets wel te verstaan), sprinttraining, bloktraining etc….. Een bijkomend voordeel om te trainen in groepsverband is veel leuker en het stimuleert je automatisch om fanatieker mee te trainen.

Iedere zondag  is het de bedoeling dat we een duurtraining van +/- 3 uur te gaan maken.
Dit soort trainingen is voor iedereen met een redelijke conditie goed bij te houden. We verzamelen bij het treinstation en vertrekken vanaf het treinstation om 9.30 uur. Het kan voorkomen dat wanneer er elders een tocht is waar leden aan meedoen, er een kleine groep zonder wegkapiteins aanwezig kan zijn.

Het is de bedoeling dat we op de zondagochtend een rustige duurtraining afwerken. Gemiddelde fietssnelheid 27 km/uur en afstand rond de 70 km. Dit betekent dus een paar uurtjes gezellig fietsen met een eventueel pauze moment (koffie?). Tijdens deze training zijn het rijden van Strava kommetjes niet toegestaan ivm de veiligheid.

Trainer woensdagavond: Sicco Jellema

Wegkapteins zondag: Dennie van der Kooi, Martin Swart, Marten Andringa en Eric van der Meulen

 

Regelementen tijdens de trainingen/duurritten:

Helm is verplicht.
Binnenband (bandenlichters) en pompje mee is een vereiste.
Neem voldoende water en voeding mee.
Afval niet langs de weg gooien.
Verkeersregels worden strikt opgevolgd!
Asociaal gedrag wordt niet geaccepteerd!
Maar vooral een GOED HUMEUR!